Jessie van den Broek  - Wetenschapscommunicatie

Jessie van den Broek
Aan de universiteiten van Leiden en Londen studeerde ik Talen en Culturen van Latijns-Amerika (BA) en Algemene Taalwetenschap (MPhil). Ik deed onderzoek naar de grammatica van een met uitsterven bedreigde Amazonetaal en verbleef daarbij tussen de indianen in de Peruaanse jungle.

Na mijn onderzoeksmaster besloot ik me op wetenschapscommunicatie en -journalistiek te richten. Naast taal en indianen hebben namelijk ook (onder andere) psychologie, onderwijskunde, geschiedenis, archeologie, data science en informatica mijn belangstelling. Ik volgde cursussen Onderzoeksjournalistiek (Hogeschool Utrecht), Videojournalistiek (NVJ Academy) en Datajournalistiek (EJC) om me verder in het vak te bekwamen. Intussen deed ik als webredacteur ervaring op in het werken met verschillende CMS’en, SEO, webanalyse en sociale media.

Ik werk het liefst met complexe materie en vind het een uitdaging om de vertaalslag te maken naar teksten die toegankelijk én interessant zijn voor een breed publiek. Het resultaat is altijd een goed onderbouwd en scherp geformuleerd product – of dat nou een achtergrondartikel, interview, reportage, video, nieuwsbrief of persbericht is.