Jessie van den Broek  - Wetenschapscommunicatie
logo-dkvnDe Kennis van Nu (NTR)

Bij het populair-wetenschappelijke televisieprogramma De Kennis van Nu werk ik als online redacteur. Voor de website van het programma maak ik specials met verdiepende content over uiteenlopende onderwerpen, van bacteriofagen tot breincomputers en mycorrhiza-schimmels. Ik schrijf artikelen, voer online beeldredactie, onderhoud de sociale media, stel nieuwsbrieven samen en monteer korte video’s. Daarnaast denk ik mee over vernieuwing van de website.

 

logo LCDSLeiden Centre of Data Science

Voor het in 2014 opgerichte Leiden Centre of Data Science (Universiteit Leiden) heb ik de communicatie opgezet en verzorg ik de invulling van de website, sociale media en nieuwsbrieven. Ik doe verslag van seminars en schrijf over nieuwe onderzoeksresultaten. Ook maak ik een serie interviews met onderzoekers uit verschillende vakgebieden, over de rol van data science in hun onderzoek.

 

logo DidactiefDidactief

Bij onderwijsvakblad Didactief hielp ik onderwijsonderzoek toegankelijk te maken voor een breed publiek. Ik verzorgde er de webredactie, onderhield de sociale media en begeleidde de ontwikkeling van een nieuwe website. Daarnaast maakte ik regelmatig nieuwsberichten, interviews, blogs, achtergrondverhalen en video’s. Informatie over specifieke onderwerpen zette ik op een rij in webdossiers.

 

logo AFSAnne Frank Stichting

Voor de Anne Frank Stichting schreef ik een onderzoeksrapport over wat voor effect een bezoek aan het Anne Frank Huis heeft op jonge kinderen. Het onderzoek werd uitgevoerd door ontwikkelingspsychologen van de Universiteit Leiden.

 

logo-uvaUniversiteit van Amsterdam

Ik redigeerde het proefschrift The fabric of creativity in the Dutch Republic. Painting and publishing as cultural industries, 1580-1800 (Clara Rasterhoff, Universiteit van Amsterdam) om er een publieksversie van te maken. Het boek wordt binnenkort uitgegeven bij Amsterdam University Press.

 

logo ULFocus on Emotions

Bij de onderzoeksgroep Focus on Emotions van de Universiteit Leiden verzorgde ik de webredactie. Ik schreef webteksten over onderzoek, onderwijs en conferenties op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.